Gemeentedichter Mark Spijkers is de organisator van de Poëtische Pop-up Picknick.
Gemeentedichter Mark Spijkers is de organisator van de Poëtische Pop-up Picknick. Foto: Ingezonden

Poëtische Pop-up Picknick bij De Leien

ROTTEVALLE - Mark Spijkers, gemeentedichter van Smallingerland, organiseert op 6 juli om 16.00 uur een Poëtische Pop-up Picknick op het strandje aan De Leien nabij Rottevalle.

Spijkers heeft enkele vermaarde dichters, muzikanten en kunstenaars uitgenodigd en gevraagd om hun kunst, een kleedje en een picknickmand mee te nemen.

Kom langs met kleed en picknickmand

Smallingerlanders, of andere geïnteresseerden, die ook iets willen voordragen of gewoon lekker willen luisteren zijn van harte welkom. Het enige wat ze mee hoeven te nemen is een picknickmand en een kleedje.

Deelnemers

Deelnemers zijn Winfried Bruinsma en Andries de Jong (voormalige gemeentedichters), Katherine van der Velde (dichter), Folien Brouwer (dichter/kunstenaar), Nana Hereman (dichter/muzikant), Pieter Oegema (dichter/muzikant), Kay Jonkman (dichter/kunstenaar), Leopold Wijdeveld (muzikant) en Frank Spijkers (dichter en histotolk). Daarnaast is er ruimte voor iedereen die maar iets wil laten horen.
De Poëtische Pop-up Picknick zal de komende twee jaar nog op meerdere plaatsen worden gehouden.

Poëtische plaatsen

Mark Spijkers: "We gaan eerst op de prachtige locatie bij De Leien poëtisch picknicken, maar als we het leuk vinden, dan gaan we ook naar andere plaatsen. Er zijn prachtige parken in de gemeente, maar ook andere poëtische plaatsen die we met dit laagdrempelige evenement willen aandoen. Het belangrijkste is dat we laten zien dat poëzie mooi, maar ook heel leuk kan zijn."