Zangeres A Mili en band deden hun best het publiek mee te krijgen.
Zangeres A Mili en band deden hun best het publiek mee te krijgen. Foto: Actief Media

Simmerdeis: ruim 32.000 bezoekers in vier dagen

DRACHTEN - 'Simmerdeis', het dertiende theater- en muziekprogramma rond 21 juni in het Slingepark in Drachten, trok vorige week in vier dagen ruim 32.000 bezoekers.

Zaterdagmiddag was het zó warm, dat veel mensen hun bezoek uitstelden tot 's avonds. Ondanks de hitte stond het plein tijdens het optreden van Queen the Music helemaal vol. 's Avonds konden ze luisteren naar en genieten van de intieme en uitbundige nummers van de solist Son Mieux, twee keer van de Ever Lovin' Jug Band (folkmuziek) en 's avonds laat van de achtkoppige Haagse band Mamihlapinatapai, die 'raak schoot' met (sub-)tropische klanken.

Zondagmiddag was de temperatuur ruim tien graden lager dan zaterdagmiddag en dus een stuk prettiger. Prompt werd het in de loop van de middag steeds drukker. Kinderen genoten van spelen met en in 'waterballen' in de vijver. Veel kinderen genoten ook van suikerspinnen en van ronddraaien in de zweef.

Jongeren en volwassenen leken vooral te genieten van diverse muziekoptredens. Maar het waren juist kinderen (vooral meisjes) die namens Dans Studio Drachten zaterdagnamiddag de show stalen met soms flitsende en dan weer poëtische dansen.

Even later probeerde zangeres A Mili met haar band vanaf het grote podium de bezoekers mee te laten zingen en dansen op haar enthousiaste en aanstekelijke muziek, met vooral Nederlandstalige teksten. Dat lukte maar ten dele: weinig bezoekers toonden zich 'los in de heupen'.
Simmerdeis ging van start op donderdag 27 juni en trapte af met de bijzondere en intieme voorstelling 'Fidelius Fortibus' van Circus Ronaldo in een tent naast De Lawei. De kwetsbare, onverstaanbare clown Ronaldo deed de harten van iedere bezoeker smelten. Hij trad ook vrijdag- en zaterdagavond nog op.

In het Slingepark lieten mensen zich meevoeren door de optredens van Broken Brass Ensemble, Nana Adjoa en Van Common. Ook 'De Eeuw van Ariane' werd enthousiast ontvangen, aan boord van binnenvaartschip Roan in De Veenhoop.