Van links naar rechts: Tom Renkema, Wietse Planting, trainer Ron de Boer en Sjoerd Mulder.
Van links naar rechts: Tom Renkema, Wietse Planting, trainer Ron de Boer en Sjoerd Mulder. Foto: Ingezonden

Nieuwe spelers en assistent-trainer VV Kollum

KOLLUM – De selectie van Voetbalvereniging Kollum wordt het seizoen 2019/2020, waarin het zal uitkomen in de tweede klasse, uitgebreid met een aantal spelers. Eerder werd bekend dat Pieter Henstra en Jasper Sietzema overkomen van vv Buitenpost. Tom Renkema komt over van HFC'15 en Sjoerd Mulder van SV ASC'75. Wietse Planting vervangt Berry Nieuwenhuis als assistent-trainer van Ron de Boer.

De 21-jarige Tom Renkema heeft, op een seizoen Cambuur-jeugd na, tot en met de A-junioren bij vv Kollum gespeeld. In verband met de studie sportkunde is hij op kamers gegaan in Groningen en bij HFC'15 gaan voetballen. Door het nodige blessureleed bleef het daar bij enkele invalbeurten in het eerste elftal dat tweede klasse speelde. Tom, die het liefst als vleugelaanvaller speelt, komt nu hij zijn studie heeft afgerond graag terug naar vv Kollum. De 24-jarige Sjoerd Mulder heeft zijn hele leven gevoetbald bij ASC'75, en vanaf zijn zestiende in het eerste elftal. Het laatste jaar heeft Sjoerd niet gevoetbald in verband met een blessure. Nu hij met zijn nieuwe sportschool Fit Now in Kollum is neergestreken is hij enthousiast geworden van de omvang en professionele uitstraling van vv Kollum. Sjoerd verwacht topfit aan de voorbereiding op het seizoen te kunnen beginnen en richt zich op een positie op het middenveld alwaar hij de nodige power kan toevoegen.

Berry Nieuwenhuis heeft besloten te stoppen als assistent-trainer. Daarop is de 38-jarige Wietse Planting benaderd voor deze functie. Wietse is al vanaf de jeugd actief voor vv Kollum en speelde zo'n tien seizoenen in het eerste elftal. Na zijn actieve voetbalcarrière was Wietse ook eerder al actief in de staf van het eerste elftal en later ook als jeugdtrainer. Daarnaast is Wietse het langstzittende Club van 100 bestuurslid.