Verlies softbalsters

DRACHTEN - Zondag speelden de softbalsters van Drachten Diamonds thuis tegen Northern Stars uit Leeuwarden. Het leek er lang op dat de wedstrijd in vijf innings gespeeld zou worden, maar Diamonds bleef vechten zodat Northern Stars pas na zeven innings de eindstand van 11-28 op het scorebord zette.

De softbalsters uit Leeuwarden liepen in vier innings uit naar 20-1, het enige punt voor Drachten in deze fase kwam van Jelly Hoek door agressief honklopen. Pitchers Laura Wolthuis en later Sanne Postuma gooiden een prima wedstrijd, catcher Hester Smit zat zeven innings lang als een dijk te catchen. In de vijfde inning kwam de tegenstander niet tot scoren, mede dankzij een prachtig dubbelspel, een vangbal van Laura Wolthuis met daaropvolgend een aangooi op het derde honk.

In de gelijkmakende vijfde inning moest Drachten tienmaal scoren om het verschil minder dan tien punten te maken (anders treedt de mercy rule in werking). Het leek een onmogelijke opgave, maar de gedreven Drachtsters sloegen er op los en met honkslagen van Laura Wolthuis (twee keer), Floor Driessen, Vlin Rietema, Jelly Hoek en een tweehonkslag van Ilona van Veen werd de stand na vijf volledige innings 11-20. Daarna kon Northern Stars pas in de zevende inning weer scoren, waardoor de eindstand op 11-28 kwam. Zondag spelen de dames van Drachten om 12.00 uur thuis tegen Caribe 2 uit Groningen.