Na het winnen van de bekerfinale (foto) werd Broekster-Wâlden ook kampioen.
Na het winnen van de bekerfinale (foto) werd Broekster-Wâlden ook kampioen. Foto: Ingezonden

Broekster-Wâlden MO19-1 pakt de dubbel

DAMWALD - De voetbalmeiden van Broekster-Wâlden MO19-1 zetten woensdag 19 juni 2019 een sensationele prestatie neer. Na het winnen van de noordelijke bekerfinale slepen de Damwâldsters ook het kampioenschap in de hoofdklasse binnen.

Het moet medio januari zijn geweest dat de meiden gretig tegen hun trainer, Patrick Maijs, zeiden: "Wij willen kampioen worden én de beker winnen, dat is onze doelstelling!". Duidelijke taal dacht de trainer destijds lachend bij zichzelf, één van beide zou al mooi zijn. Zes maanden na dato maken zij het gewoon waar. Met swingend voetbal en in een ongekend spannende strijd met topclubs Helpman en Gorecht, beide uit het Groningse Haren, werd zaterdag 1 juni misschien wel de mooiste dag. In de middag verspeelde de concurrentie punten waardoor Broekster-Wâlden een grote stap in de richting van het kampioenschap wist te zetten. Diezelfde avond werd in een zinderend gevecht Helpman in de noordelijke bekerfinale verslagen. Vorige week woensdag werd er met 2-3 gewonnen van Blauw-Wit uit Leeuwarden waardoor het hoofdklasse kampioenschap een feit werd.

Aanvoerster Margriet van Meekeren: "Het kampioenschap is de kroon op een fantastisch seizoen waar wij zijn geëindigd waar wij horen te staan en alles hebben gewonnen wat er te winnen viel". Met een knipoog: "Dubbel en dwars verdiend". Dat deze meiden kunnen voetballen staat buiten kijf. Volgend jaar gaan zij in de derde klasse senioren voor meer moois. Iets waar ook andere meiden uit de regio Damwâld onderdeel van willen zijn.