Jeugdkorfbal

OPEINDE - De korfbalcompetities lopen tegenwoordig door tot half juni waardoor de tweede zaterdag van de maand midden in een (vrijgepland) competitieweekend valt. Voor het eerst in jaren moest het jeugdtoernooi van KC de Pein uitwijken naar een later moment; 22 juni.

De zestige jongere jeugdteams en vele kangoeroes waren 's ochtends al druk in de weer. Met een tjokvol programma vol korfbalwedstrijden, een levensgrote grabbelbak en een daverend optreden van Clown Sander kan de organisatie terugkijken op een prachtige ochtend. In de middagpauze werden de velden weer omgezet voor de oudere jeugd waarna korfballers van circa 12 tot en met 18 jaar hun kunsten konden vertonen. Er waren bijna vijftig teams. Aan het einde van de middag konden de honderden spelers het korfbalseizoen afsluiten. KC de Pein kan weer terugkijken op een grandioos evenement en merkt ondanks een latere datum dat de populariteit van het toernooi onverminderd aanwezig is.

Paardensport

TOLBERT - Donderdag was er een springwedstrijd in de HJC manege in Tolbert. Dineke Veenstra van de Heideruiters uit Harkema reed met Double Trouble naar een eerste prijs in de klasse L. Jayda Kailola reed met Legend Blue naar de eerste prijs in de klasse M. Joke Bakker reed met Ella's Choice naar de eerste prijs in de klasse M paarden. Met haar paard Hurricane werd ze tweede in dezelfde klasse.