Eastermar is 30 juni het toneel van een muzikaal sprookje.
Eastermar is 30 juni het toneel van een muzikaal sprookje. Foto: Ingezonden

LandschapsSymfonie 'de Proeve':
muzikaal sprookje in Eastermar op 30 juni

EASTERMAR - Het historische coulisselandschap van Nationaal Landschap De Noardlike Fryske Wâlden is op zondag 30 juni het toneel van een muzikaal sprookje.

Waar leden van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden het landschap van elzensingels, houtwallen en pingo's onderhouden, is nu iets aan de hand, er ligt gevaar op de loer. Samen met een reusachtige half-boom-half-mens-man die kan praten met het landschap maakt het publiek een muzikale omzwerving en maakt het op bijzondere wijze kennis met de prachtige omgeving van Eastermar.

Albert van der Ploeg, voorzitter van vereniging Noardlike Fryske Wâlden: 'Mei dizze foarstelling wolle wy graach ús bewenners en besikers litte sjen, hearre, fiele en belibje hoe bysûnder ús lânskip is.' Inwoners uit de regio zijn betrokken bij het project. Zo werkt het fanfareorkest Joost Wiersma uit Jistrum mee en is er een speciaal opgericht projectkoor onder begeleiding van regisseur Janneke de Haan en een team van theaterprofessionals.

LandschapsSymfonie 'de Proeve' is een voorproefje voor de avondvullende muzikale locatietheatervoorstelling die in 2020 plaatsvindt.

LandschapsSymfonie 'de Proeve' is onderdeel van de programmering van het Simmerdeis festival. De voorstelling (in het Fries) begint om 15.00 uur en om 19.00 uur op en rond het erf van Seadwei 3, Eastermar. Tickets à € 7,50 kunnen worden besteld via het festival en theater De Lawei. Het publiek legt de voorstelling wandelend af.