De Roddeltantes. Wie weet vinden ze op 30 juni nog een leuke vent voor Wiet.
De Roddeltantes. Wie weet vinden ze op 30 juni nog een leuke vent voor Wiet. Foto: Lawei

Koopzondag en Simmerdeis in Drachten

DRACHTEN - De Drachtster koopzondag van 30 juni staat in het teken van Simmerdeis. Tijdens deze dag zullen er een drietal acts optreden in het centrum. Bovendien is het parkeren de hele dag gratis, dit wordt mogelijk gemaakt door winkeliersvereniging ha&ie. Op zaterdag wordt er vast een voorproefje gegeven met een aperitief concert van De Scheldezonen, van 11.00 tot 12.00 onder het carillon. Al deze voorstellingen zijn gratis te bezoeken.

Op de hoek van de Noorderbuurt en de Oosterstraat spelen om 13.15, 14.30 en 16.00 uur de Roddeltantes. Iet, Wiet en Riet zijn samen een dagje uit. Zij nemen hun Weekend Story's even Privé door. Gezellig bijkletsen, mensen kijken, terrasje pakken. Zo voorzien de dames voorbijgangers vrolijk van commentaar en bent u weer snel van alle roddels op de hoogte.
Elander is een voorstelling die door het centrum beweegt. Vanaf 13.30 en vanaf 15.30 zijn 'De Elanders' te spotten. Verdreven uit hun natuurlijke habitat en op zoek naar nieuw leefgebied. Als experiment wordt een kleine kudde Elanders uitgezet in onze stedelijke wildernis. Geleid door hun natuurlijke instinct struinen ze rond, zoekend naar eten en op jacht naar koopjes.

Bij het carillon speelt om 14.00 en 15.30 uur trapezeact Rodando. Een bijzondere dame komt aangewandeld en begint met het klaar zetten. Ook moet ze zich moet nog omkleden, haar haar kammen, make up op doen. En zelfs als ze er tiptop in orde uit ziet, lijkt de show nog niet te kunnen beginnen. Ze wacht ergens op. Iets wat ze absoluut nodig heeft tijdens de show: balans. Een balans tussen gigantische zeepbellen, het touw waar ze op danst, haar hoed, glazen bollen, een hoepel en iedereen die maar wil mee doen.