Simmerdeis is vier dagen divers!

DRACHTEN - Van 27 tot en met 30 juni staan Drachten en omstreken in het teken van muziek, circusacts, straattheater en voorstellingen. Bezoekers hebben veel keuze uit een zeer divers aanbod. De voorstelling Fidelis Fortibus zet een intieme sfeer neer in een heuse circustent, terwijl Ausdauer een muzikale voorstelling speelt op een eigen binnenvaartschip, gelegen nabij de Veenhoop.

Circus Ronaldo speelt van 27 tot en met 29 juni Fidelis Fortibus, oftewel: trouw aan de dapperen. Een eigenzinnige circus-solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. Alleen in de piste, omringd door een cirkel van begraven circusartiesten is Danny 'the last one standing'. Waren ze ziek? Was het een tragisch ongeluk? De oude trouw en bijna absurde verbondenheid met het circusleven zorgen voor een mystieke melancholie, waarin hij met krachtige illusies overleden zielen tot leven wekt.

Ausdauer speelt op 29 en 30 juni De Eeuw van Ariane. Wat doe je als je tijdens de verbouwing van je pas gekochte, 80 jaar oude binnenvaartschip een doos met liefdesbrieven vindt? Muziektheatergezelschap Ausdauer ging opzoek naar de brievenschrijvers en leerde niet alleen de bijzondere geschiedenis van het schip kennen, maar ook het verhaal van schippersdochter Ariane en haar vader.

Op 29 juni wordt Blinde Vlek opgevoerd. Dit is een voorstelling over de invloed van technologie op gedrag en vrijheid. Vormgegeven met dans, tekst-, muziek- en circuselementen. De voorstelling laat jongeren en ouderen kritisch kijken naar de mogelijke gevolgen van de moderne technologie. www.lawei.nl