Onder grote belangstelling trekt Sierd Paulusma met een tractor het geveldoek weg van het nieuwe kantoor van AB Vakwerk.
Onder grote belangstelling trekt Sierd Paulusma met een tractor het geveldoek weg van het nieuwe kantoor van AB Vakwerk. Foto: Iwan van Nieuwenhoven

Nieuw kantoor voor AB Vakwerk

DRACHTEN - Uitzendcoöperatie AB Vakwerk in Drachten is verhuisd. Wethouder Cor Trompetter (Werk en inkomen) van de gemeente Smallingerland verrichtte donderdag 20 juni de officiële openingshandeling van het nagelnieuwe onderkomen aan de Zonnedauw nummer 16. De wethouder deed dat op feestelijke wijze samen met Sierd Paulusma, hovenier en medewerker van AB Vakwerk.

"We groeien in Drachten. De ontwikkelingen vragen dat onze vestiging voor klanten, leden en medewerkers beter bereikbaar moet zijn. Het nieuwe kantoor ligt daarom op een steenworp afstand van de op- en afrit naar de snelweg A7", licht vestigingsmanager Jacob van der Bij enthousiast toe.

Het pand aan de Zonnedauw heeft een bijna volledige glazen façade, met ook aan de zij- en achterkant grote raampartijen. Het ontwerp ademt transparantie: "En dat is precies wat wij als AB Vakwerk uit willen stralen. Onze organisatie kenmerkt zich door openheid. Iedereen die op zoek is naar werk kan bij ons naar binnenstappen voor een eerlijk en vrijblijvend gesprek. AB Vakwerk is een écht mensenbedrijf. Niet zomaar een uitzendorganisatie, maar een uitzendcoöperatie die haar medewerkers en leden centraal stelt. Niet voor niets is ons credo 'goed voor elkaar'."

Wethouder Trompetter startte na zijn speech de openingshandeling door Sierd Paulusma te vragen om met een klassieke tractor een metersgroot geveldoek weg te trekken. "Dat we onze collega Sierd hiervoor hebben gevraagd is niet toevallig. Net als AB Vakwerk, viert ook hij dit jaar zijn 60ste verjaardag. Een subtiele knipoog naar ons jubileumjaar 2019." Meer weten? Ga naar abvakwerk.nl