Bert Wagendorp bij Van der Velde

DRACHTEN - Dinsdag 2 juli vanaf 19.30 uur wordt Bert Wagendorp bij boekhandel Van der Velde in Drachten geïnterviewd door Johan Hooge over zijn nieuwe boek 'Ferrara'. Daarna kunt u met de auteur in gesprek en een boek te laten signeren.

Bert Wagendorp is schrijver en journalist. Hij is een geboren verteller – zijn liefde voor de verhalende kracht van de Amerikaanse literatuur klinkt door in zijn werk. Zijn romans hebben de vaart van een journalistiek verhaal en de gelaagdheid van een literaire vertelling. Wagendorp gebruikt thrillerachtige elementen die dwingen tot doorlezen en wisselt hilarische scènes af met serieuze beschouwingen en prikkelende dialogen. In 2013 verscheen de bestseller 'Ventoux', een wereldwijd succes. In 2016 publiceerde Wagendorp de novelle 'Een zaterdagmiddag' en in 2017 kwam zijn roman 'Masser Brock' uit.

'Ferrara' is het vervolg op 'Ventoux'. Vijf jaar later zien we de vrienden Bart, Joost, David en André terug, vijftigers inmiddels. We bevinden ons in Ferrara, de fietsstad in het noorden van Italië, waar de renaissance nog altijd voelbaar is. Daar gaan de vier op zoek naar nieuw perspectief in hun leven, maar ongecompliceerd wil het bestaan ook in Ferrara niet worden. Het is een roman over loyaliteit, noodlot, humor als reddingsboei en de onverbrekelijke band tussen vader en dochter. Filmproducent Keyfilm werkt samen met regisseur Nicole van Kilsdonk en Bert Wagendorp aan een filmversie.

Plaatsen reserveren is gewenst. Kaartjes à 5 euro per stuk (inclusief drankje), bij boekhandel Van der Velde aan het Raadhuisplein.