Bij Het Achterland gaan jongeren zelf aan de slag. Aanmelden voor de jeugdcultuurschool in Burgum kan tot en met vrijdag.
Bij Het Achterland gaan jongeren zelf aan de slag. Aanmelden voor de jeugdcultuurschool in Burgum kan tot en met vrijdag. Foto: Ingezonden

Zaterdag Selectiedag voor Het Achterland

BURGUM - Aanstaande zaterdag 29 juni start de Workshop- en Selectiedag voor het Achterland in Burgum. "Inschrijven kan nog net", zegt directeur Adriaan Groffen.

De belangstelling is groot voor het jaarprogramma van de jeugdcultuurschool dat 31 augustus start. "Er hebben zich inmiddels voldoende jongeren aangemeld, maar er kunnen nog een paar bij", zegt Groffen.

De selectiedag is bedoeld om te kijken of de jongeren echt gemotiveerd zijn. "We gaan veertig weken intensief met elkaar aan de slag. Dat moet je werkelijk leuk vinden. Daarom organiseren we een dag met workshops die passen in het jaarprogramma van Het Achterland. We leren de jongeren kennen. Het maakt verder niet uit waar ze goed in zijn, of minder goed. Waar het ons om gaat, is dat we zien dat de jongere enthousiast is."

Het Achterland is een jeugdcultuurschool in de oude melkfabriek van Burgum waar jongeren van 12 tot en met 16 jaar veertig weken lang, iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, experimenteren op het gebied van cultuur.

Wat ze gaan doen, bepalen de jongeren zelf. De jongeren zullen in blokken van tien weken toewerken naar vier presentaties. De eindpresentatie zal plaatsvinden op verschillende festivals in de provincie en in de vertrouwde omgeving van Het Achterland.Het grote doel is dat jongeren hun identiteit en talenten ontdekken. Aanmelden kan via de website www.hetachterland.nl |
Het Achterland | Burgumerdaam 28, Burgum