De Boljeiers uit Tijnje was één van de 
optredende dweilorkesten.
De Boljeiers uit Tijnje was één van de optredende dweilorkesten. Foto: @Pruisfotografie

Burgum heeft meer… Dweilorkesten!

BURGUM - Het was prachtig mooi weer, het zonnetje was er heerlijk bij en door de straten van Burgum galmden zaterdag de klanken van vier dweilorkesten.

Dweilorkest de Oertetters uit Ureterp, Boljeiers uit Tijnje, Dinges uit Emmen en de Wettertoerkapel uit Drachten zorgden de hele middag op verschillende plekken in het centrum voor veel gezelligheid.

Van klassiek tot Marco Borsato en popmuziek

De dweilorkesten waren elk half uur op een andere plek te vinden. Om 16.00 uur was er als afsluiter een gezamenlijk optreden op de Markt.

De dweilorkesten brachten veel toeschouwers en muziekliefhebbers op de been. Ze speelden van klassiek tot Marco Borsato en andere popmuziek en soms zelfs hiphopmuziek! Het was een zeer geslaagde dag, de orkesten willen volgend jaar graag weer komen.

Het Moai Fuort Dansfestival van 1 tot en met 7 juli is de volgende activiteit in Burgum, met als een van de hoogtepunten het dansfestival op zaterdag 6 juli in het centrum. Verder in het vooruitzicht Burgum Beach op 13 en 14 juli, met onder andere de Sterkste Man. Voor alle Burgumer activiteiten en tijden kijkt u op www.burgum.frl