Deelnemers workshop musical Mozes

BUITENPOST - Een grote groep enthousiaste Buitenposters deed mee aan de eerste workshops voor de musical Mozes die eind maart/begin april 2020 in Buitenpost wordt opgevoerd. Op zondag 30 juni is de laatste workshop vanaf 19.30 uur in De Schakel, Voorstraat 15 in Buitenpost.

Belangstellenden en mogelijke deelnemers aan de musical zijn van harte welkom. De repetities starten op zondagavond 8 september 2019 en vinden daarna in principe elke zondagavond vanaf 19.00 uur plaats, ook in De Schakel. Belangstellenden die een rol willen spelen in het verhaal van Mozes, maar op 30 juni verhinderd zijn, zijn welkom op 8 september. Na de succesvolle musical Ester in 2017 zijn nu de voorbereidingen voor de musical Mozes gestart onder de inspirerende leiding van regisseur Atsje Lettinga. De musical gaat over Mozes. 'Meeloper of koploper' luidt de ondertitel.

Tijdens de workshops werd onder andere in kleine groepjes geoefend achter elkaar aan te lopen, waarbij de deelnemers wisselend koploper en meeloper waren. De koploper moest ervoor zorgen dat het groepje mee kon komen tussen obstakels en andere groepjes door. Meeloper zijn leek makkelijker, maar het was nog niet zo eenvoudig om in hetzelfde tempo achter iemand aan te lopen en diegene niet op de hakken te trappen. In grote lijnen vertelt de musical het levensverhaal van de bijbelse profeet Mozes. In de musical wordt dit een verhaal van nu, tegen de achtergrond van de verhoudingen in onze wereld. Meer informatie is te vinden op www.musicalbuitenpost.nl.