Het bestgaand rijpaard van 2018.
Het bestgaand rijpaard van 2018. Foto: Johanna Faber

Beleef de Hynstedagen 2019

GARYP - Paardenliefhebber? Dan kunt u van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 juli 2019 uw hart weer ophalen tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Sumar en Garyp.

Dit is al 21 jaar een groots Fries paardensportevent in Fryslân, waar iedere paardenliefhebber elk jaar weer naar uitkijkt. In 2018 hebben bijna 4.500 mensen de Hynstedagen bezocht. Ook dit jaar biedt de Hynstedagen weer een afwisselend en prachtig programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en geweldige shows. En dat allemaal met gratis entree op alle dagen.

Ruim 500 paarden strijden om ruim 10.000 euro aan prijzengeld. Op donderdag 18 juli om 13.00 uur start de organisatie met dressuur. Vrijdag 19 juli bestaat uit een gevarieerd programma dat begint om 9.00 uur met het keuren van Friese paarden en veulens. Na het ochtendprogramma zijn de ponykeuringen/rubrieken en vervolgens het avondconcours met dressuur mennen, tuigrubrieken, schoonste geheel en kampioenschappen Hackney's en Taveno tuigpaarden.
Zaterdag 20 juli start de slotdag om 8.00 uur. De dag staat in het teken van de Friese tuigpaarden met het Nederlands kampioenschap ereklasse nationaal en regionaal en shows. Op deze fokdag van het Fries ras worden de kampioenschappen in tal van variaties gehouden. Kijk op www.hynstedagen.nl voor het volledige programma. De organisatie van het dressuur en de keuringen Fries ras is in handen van fokvereniging 'Ta it Bihâld' uit Burgum.