Leerlingen van groep 8 van De Twirre mochten helpen bij de bouw van de berging.
Leerlingen van groep 8 van De Twirre mochten helpen bij de bouw van de berging. Foto: Ingezonden

Groep 8 bouwt berging met Swart

EASTERMAR - Als gevolg van de scholenfusie in Eastermar, ontstond er op basisschool De Twirre ruimtegebrek voor het buitenmateriaal. Groepachters hebben een nieuw bergingshok gebouwd, samen met bouwbedrijf Swart.

De huidige buitenberging op het onderbouwplein van de school bleek te klein om alle buitenspeelmaterialen te kunnen bergen. Er werd besloten een extra berging te plaatsen, zodat al het speelmateriaal zou kunnen worden opgeruimd.
Een deel van de te bouwen berging gaat ook gebruikt worden voor opslag van het oud papier.

Voor de bouw van de buitenberging werd contact gezocht met Bouwbedrijf Swart uit Eastermar. Zij kwamen met het voorstel de kinderen uit groep 8 te betrekken bij het bouwproces van deze (houten) berging.

De leerkrachten van De Twirre ondersteunden het plan van harte. Op deze wijze kon binnen en buiten leren worden gecombineerd.

De leerlingen hebben in groepjes van twee of drie geholpen de berging in de werkplaats in elkaar te zetten. Ook hielpen ze bij de bouw op het onderbouwplein zelf.

Zowel de medewerkers van bouwbedrijf Swart als de leerkrachten van De Twirre hopen dat deze leerervaring de kinderen enthousiast heeft gemaakt voor bouw en techniek.