Een beeld van drie eenden, gemaakt door Els van der Glas.
Een beeld van drie eenden, gemaakt door Els van der Glas. Foto: Ingezonden

Open dag Beeldentuin Els van der Glas in Boornbergum op 29 en 30 juni

BOORNBERGUM - Op 29 en 30 juni is de beeldentuin van Els van der Glas open voor publiek van 13.00 tot 17.00 uur. De mens- en dierbeelden van der Glas onderscheiden zich door een eigen toets en dynamiek. Stapsgewijs worden mens- of dierfiguren met kleine stukken was of klei rond een eenvoudig armatuur opgebouwd.

Van der Glas kiest voor een realistische werkwijze maar slaagt er ook in het beeld vlot geboetseerd te laten lijken en mede daardoor een levendig karakter mee te geven. De veelal kleinere werken worden vaak in thema's vervaardigd. Onlangs werd een serie vogels afgesloten met een winterkoninkje en een aalscholver. Een kleine serie Friese paarden stamt uit 2018 en werd gemaakt voor Leeuwarden Culturele hoofdstad. Nieuwkomers in de tuin zijn een zittende haas, een aalscholver prominent opgesteld op het terras en onder de rode beuk rusten drie bronzen paarden.

Gast in de bescheiden galerie is textielkunstenaar Ineke Carolus. Zij woont en werkt op het platteland en de haar omringende natuur is haar voornaamste inspiratiebron. In haar werk laat ze zien wat haar raakt. Zij is altijd op zoek naar de balans én het spanningsveld tussen haar toch vaak strakke vormgeving en de warme uitstraling van het materiaal waarmee ze werkt. Kijk voor meer informatie op www.inekecarulus.nl.

Beeldentuin Els van der Glas is gevestigd op Krite 61 in het buitengebied van Boornbergum. Kijk voor meer informatie op:
www.elsvanderglas.nl