Voedsel hoeft niet de hele wereld rond te reizen voor het in uw keuken belandt. Friesland heeft zelf heerlijke producten.
Voedsel hoeft niet de hele wereld rond te reizen voor het in uw keuken belandt. Friesland heeft zelf heerlijke producten. Foto: Ingezonden

De aandacht op echte Friese producten tijdens Streekweek in Frieland

Ga mee op excursie, pluk je eigen groenten of doe mee aan één van de proeverijen tijdens de Streekweek van donderdag 20 juni tot en met donderdag 27 juni. Deze week staat vol in het teken van echte Friese producten en er zijn uiteenlopende activiteiten.

Op meer dan 45 locaties in Fryslân zijn er activiteiten. Kijk op www.eetbaarfryslân.frl voor de activiteiten bij jouw in de buurt. Krijg bijvoorbeeld een rondleiding langs de blauwe bessen, aalbessen, kruisbessen, frambozen en honingbessen van Sparkberry in Burgum op 21 en 22 juni. Of geniet van een vleesproeverij van onder andere Hereford rundvlees uit natuurgebied Oer de Wiel op 21 juni bij boerderijwinkel Oer de Wiel.

De Streekweek is onderdeel van Eetbaar Fryslân. Veel voedsel reist de halve wereld rond voordat het in de Nederlandse keuken beland. Niet nodig, omdat in Friesland veel heerlijke producten worden gemaakt. De tweede editie van De Streekweek wordt donderdag 20 juni officieel geopend door statushouders. Zij zullen op deze dag een heerlijk buitenlands gerecht bereiden met echte Friese producten. Studenten van de koksopleiding van ROC Friese Poort zullen hen daarbij begeleiden. Na een week bomvol activiteiten wordt de Streekweek op donderdag 27 juni afgesloten met een heerlijke weidelunch midden in het boerenland. Kijk op www.eetbaarfryslan.frl voor meer informatie.

Eetbaar Fryslân is een initiatief van FMF, Landschapsbeheer Friesland, Nordwin College en Netwerk Duurzame Dorpen.