Eindpresentatie Frysk Jeugd Orkest

BURGUM - Op zaterdag 22 juni is de afsluiting van het seizoen voor de Frysk Jeugd Orkest Akademy. Alle klassen van de Akademy zullen tijdens de ochtend een presentatie geven van waar zij het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest. Deze vindt dit jaar plaats in kerkgebouw 'De Ikker' in Burgum.

Van 10.30 tot 12.30 uur zijn optredens van de Viool- & Strijkersklas Buitenpost, de Strijkersklas Drachten, de Strijkersklas Joure, de Strijkersklas Heerenveen, de Strijkersklas Leeuwarden vrijdag, de Strijkersklas Leeuwarden zaterdag en de Blazersklas. Het Frysk Jeugd Orkest bestaat uit jonge en enthousiaste amateurmuzikanten. Het orkest heeft een symfonische bezetting van vijfenzestig leden. Het Frysk Jeugd Orkest handelt vanuit vier kernwaarden: Plezier, Samenwerken, Discipline en Ontwikkelen. Het doel is jonge musici uit Fryslân een podium te bieden om in een orkest met symfonische bezetting plezier te beleven aan samen muziek maken.

Op het programma van het Orkest staat naast de klassieke werken ook filmmuziek, musicals, popmuziek en begeleidt het Orkest jonge talentvolle solisten en bekende artiesten. Het Frysk Jeugd Orkest is onderdeel van de Frysk Jeugd Orkest Akademy, deze bestaat naast het Orkest uit de Vioolklas, Celloklas, Strijkersklas en Blazersklas. Elke zaterdag wordt in Leeuwarden lesgegeven in samenspelen door verschillende muziekdocenten.
Sinds januari 2017 is de Akademy ook op doordeweeks dagen in Buitenpost, Drachten, Leeuwarden, Heerenveen en Joure. De toegang voor de eindpresentatie is gratis.