Kareteka Kepa-Pool verliest kleine finale

DRACHTEN - Karateka Arrabella Roorda heeft zaterdag 15 juni haar terugkeer op de tatami (mat) opgeluisterd met een derde plaats tijdens het open Nederlands kampioenschap Shinkyokushin karate in Drachten.

De 21-jarige pupil van Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens deed mee aan het onderdeel kata (loopvormen). Clubgenotes Marije Sijtsma (38) uit Reduzum en Agnieszka Kepa-Pool (43) uit Hallum eindigden net naast het podium.

Kepa-Pool verloor in de kleine finale voor het brons van Arrabella Roorda. Het Iryoku-duel werd nipt gewonnen door Roorda; drie scheidsrechters gaven haar het voordeel, twee Kepa-Pool. Aan het toernooi, met ook een kumite-onderdeel (vrije gevecht), deden ruim honderd karateka's mee.