De eigen Oudegaaster rockers van de band Trijexnix.
De eigen Oudegaaster rockers van de band Trijexnix. Foto: Ingezonden

Trijexnix op Alle om Slachte Kuier

"It wie wer trije kear niks!" De organisatie van de derde editie van de wandeltocht Alle om Slachte Kuier hoopt deze zin zaterdag 22 juni volop te horen. De eigen Oudegaaster rockers van de band Trijexnix laten zaterdagmiddag namelijk uitbundig van zich horen. Op diverse locaties langs de route zullen ook diverse andere artiesten de wandelaars trakteren op hun kunsten.

Muziek, theater en culinaire traktaties: het ontbreekt de deelnemers van de derde editie van de Alle om Slachte Kuier zaterdag 22 juni aan niets. Ook dit jaar kiest de organisatie voor een muzikaal en theatraal intermezzo op een aantal bijzondere plekken langs de route. Net als vorige edities mag ook catering uit eigen dorp niet ontbreken.

Met de band Trijexnix, het komische duo van Hymphamp en dweilorkest de Knollentrekkers uit Zwolle staat wandelplezier dit jaar wederom voorop. Daarnaast zijn er diverse kleinere acts te bewonderen, zoals die van zanger Jordy, het muzikale duo Sequence en toneelvereniging Op 'e Nij Bigoun. Op diverse locaties zorgen horecaondernemers uit eigen dorp voor een hapje en een drankje.

Deelnemers kunnen dit jaar opnieuw kiezen uit drie afstanden: een route van 21, 10 of 5 kilometer, die hen langs de mooiste plekjes in en rondom het dorp leidt. De starttijd van de 21 km-route is 10.00 uur. Deelnemers aan de 5 en 10 km starten om 11.00 uur bij MFC De Gearrin.

Aanmelden voor de wandeltocht op zaterdag 22 juni in Oudega (Smallingerland) kan door een mail te sturen naar het e-mailadres:
wandeltochtoudega@gmail.com.