De selectie van de jubilerende Voetbalvereniging Jistrum, die kampioen werd in de reserve zesde klasse.
De selectie van de jubilerende Voetbalvereniging Jistrum, die kampioen werd in de reserve zesde klasse. Foto: Ingezonden

Voetbalvereniging Jistrum viert tweemaal feest

JISTRUM - Voetbalvereniging Jistrum vierde zaterdag 8 juni tweemaal feest. Het eerste team van de vereniging wist in de zesde reserveklasse het kampioenschap in de wacht te slepen. In combinatie met het 70-jarig bestaan van de club werd dit dan ook uitbundig gevierd.

Nadat het team er vorig jaar zo dichtbij was, behaalde Jistrum 1 dit jaar toch het felbegeerde kampioenschap in de zesde reserveklasse. Na enkele prachtige wedstrijden was het groen-witte equipe uit Jistrum één wedstrijd voor het einde al niet meer bij te halen door de concurrentie. Het was de eerste keer in ruim 29 jaar dat het vlaggenschip van Jistrum zich bovenaan een ranglijst bevond. Weliswaar op het laagste niveau amateurvoetbal, maar het kampioenschap zegt alles over het realisme en de ingeslagen weg binnen de vereniging.

Een stap terug om in de toekomst weer twee vooruit te kunnen. En die eerste stap is nu gezet.

Zeventigjarig bestaan

Naast het kampioenschap werd ook het 70-jarig bestaan van de club gevierd. Op 7 mei 1949 werd de voetbalvereniging opgericht, welke eerst onder de naam E.V.V. acteerde. Later veranderde de naam naar V.V. Jistrum en de voetbalclub draagt deze naam nu nog steeds.

Middels een groot spandoek presenteerde de club 4 nieuwe 'super' sponsoren voor de komende seizoenen. Dit alles werd gevierd in een opgezette feesttent naast de kantine.

Want als er iets is waar de Jistrumers voor altijd kampioen in zullen zijn, dan is dat het vieren van een feestje.