Scherjon Memorial

BURGUM - Dinsdag 11 en woensdag 12 juni werden de geplande fierljepwedstrijden (Eelke Scherjon Memorial) ingehaald op de schansen in Burgum.

Bij de tweede klas wedstrijd in de ROC Friese Poort Competitie werden twintig persoonlijke records gesprongen. Bij de senioren won Tjebbe Galema uit Bolsward met een nieuw pr van 16.80 meter. Bij de dames was de beste seizoenprestatie voor Marrit van der Wal uit It Heidenskip met 16.00 meter. Bij de junioren won Folkert Veldstra uit Joure met 16.46 meter. De jongenswedstrijd was een prooi voor Douwe Abma uit IJlst met een nieuw pr van 15.06 meter. Zeven van de acht deelnemers van de Ljeppersklup Burgum, Astrid van der Veen, Judith de Haan, Silvan Bouma, Romke Jan Kootstra, Thijmen Veenstra, Chris Geerdink en Thijn Postma, scherpten ook hun pr aan.

Bij de eerste klas wedstrijd werd eveneens de beste seizoenprestatie gesprongen door Ysbrand Galama uit It Heidenskip met 20.16 meter. Hij voelde zich verguld met de wisselprijs, de in brons gegoten markante snor van Eelke Scherjon. Bij de dames won Akke Dijkstra uit Buitenpost met 14.12 meter. De winst voor de junioren ging naar Wietse Nauta uit IJlst met 18.34 meter. Bij de jongens won Riemer Durk Krol uit IJlst met een prachtig pr van 17.16 meter. De meisjeswedstrijd ging naar Tirza Boschma uit IJlst met 14.23 meter. Een verdienstelijke tweede plaats was er voor Pytrix Westra uit Burgum met 13.91 meter. Met spanning wordt uitgekeken naar de jaarlijkse klassieker, het 'Keningsljeppen' op zaterdag 20 juli.