Swaddekuier

BUITENPOST - Op zaterdag 6 juli kunnen de wandelaars bij de Swaddekuier voor ALS geld inzamelen. ALS is een ingrijpende spierziekte waarbij de spieren één voor één uitvallen met een fatale afloop.

Deze dodelijke spier- en zenuwziekte eist ieder jaar honderden levens en maar al te vaak treft de ziekte gezinnen waar een vader of moeder overlijdt. Samen met de stichting ALS Friesland wil het bestuur van de Swaddekuier geld inzamelen voor onderzoek. Aan alle wandelaars wordt gevraagd om hun kilometers tijdens de Swaddekuier te laten sponsoren door familieleden, vrienden en bedrijven. ALS Friesland is tijdens de Swaddekuier aanwezig en zamelt het geld in.

De Swaddekuier, die in het teken van de biodiversiteit staat, zal het goede doel, geld inzamelen voor onderzoek naar een medicijn voor ALS, promoten. Speciaal hiervoor is op deze dag een rolstoelvriendelijke route van 5 kilometer ingevoegd. Andere afstanden zijn 10, 20 en 40 kilometer. Inschrijven voor de Swaddekuier kan tot 29 juni op www.swaddekuier.nl daarna alleen nog aan de start. De startlocatie van de Swaddekuier bevindt zich aan de Parklaan in Buitenpost. Starttijden: 40 kilometer van 07.00 tot 08.00 uur, 20 kilometer van 8.30 tot 10.00 uur, 10 kilometer van 10.00 tot 12.00 uur en 5 kilometer van 10.00 tot 12.00 uur.