Meester Ids (in oranje overall) met echtgenote, collega's en de schoolkinderen.
Meester Ids (in oranje overall) met echtgenote, collega's en de schoolkinderen. Foto: Ingezonden

Krol na 42 jaar leerkracht met pensioen

JISTRUM/SUMAR – Meester Ids Krol uit Sumar is 42 jaar werkzaam in het onderwijs. Over vier weken stopt hij definitief. Afgelopen woensdag 12 juni werden hij en zijn echtgenote Eke door de school(kinderen) verrast met een schoolreisje, naar Kameleondorp Terherne.

Het was zijn grote wens om één keer met alle kinderen in een bus op schoolreis te gaan. Achter de schermen is het personeel, samen met de ouderraad, bezig geweest om deze wens te realiseren. Na weken voorbereiding was het dan woensdag eindelijk zover! Meester Ids was thuis en dacht dat hij op zijn kleinkinderen moest passen.
In Sumar gingen de kinderen in een lawaaioptocht naar het huis van meester Ids. Voor hem was de verrassing groot toen iedereen ineens bij hem op de stoep verscheen. Na het aantrekken van een oranje overall met achterop de tekst ''met pensioen'', vertrok het gezelschap inclusief meester Ids en zijn vrouw Eke naar het Kameleondorp in Terherne.

Meester Ids en Eke hebben genoten van de dag en hadden het voor geen goud willen missen. Meester Ids moet nog vier weken tot zijn pensioen, maar heeft nu al gezegd dat hij het onderwijs zeker zal gaan missen. Op de foto rechts in oranje overall meester Ids.