Kom op 23 juni naar het Oerknal Festival in de Harmonie.
Kom op 23 juni naar het Oerknal Festival in de Harmonie. Foto: Ingezonden

Leer alles over dino's in De Harmonie

LEEUWARDEN - Elk jaar sluit De Harmonie het seizoen feestelijk af met hét festival voor kinderen van 4 tot 12 jaar: het Oerknal Festival! Ook dit jaar zal De Harmonie omgetoverd worden tot de perfecte locatie voor het leukste doe- en experimenteerfestival van Friesland. Dit Oerknal Festival op zondag 23 juni zal helemaal in het teken staan van dino's en de oertijd!

Er zullen doorlopend leuke doe-activiteiten en experimenten plaatsvinden in de foyer van 14.00 uur tot 16.00 uur. Loop dus overal even langs en ga aan de slag! Echt een ontzettend leuk én leerzaam festival, waarbij je van alles over de oertijd en dinosaurussen kunt leren. Ontdek de wereld van de dino's door zelf op onderzoek te gaan. Kom bijvoorbeeld naar het Dino Colleg, dat gegeven wordt door paleontoloog Docus. Maak een dino van klei of papier. Graaf een dino op als een echte paleontoloog. Doe een dinodans of maak muziek zoals ze dat in de oertijd deden. Dit en nog veel meer is te beleven in de foyer van De Harmonie.

Na al deze activiteiten is het tijd voor de voorstelling Jurassic Revenge, die om 16.00 uur in de AEGON zaal te zien ia. Sta oog in oog met levensgrote dinosaurussen in deze familievoorstelling. Een verhaal dat zowel jongens als meisjes van alle leeftijden aanspreekt. Met zijn 2,5 meter hoog en 4 meter lange lijf is de T.Rex animatronic één van de vele dino's die zijn opwachting maakt in deze theatervoorstelling. En... na afloop bij de meet and greet! Ben je 8 jaar of ouder? Ga dan mee op avontuur tijdens de theatrale rondleidingen en beleef theater achter de schermen, gespeeld door theaterstudenten van NHL/ Stenden. Start: 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Zie ook: www.harmonie.nl