Tijdens de FUNDAG kunnen jonge mantelzorgers ervaringen 
uitwisselen.
Tijdens de FUNDAG kunnen jonge mantelzorgers ervaringen uitwisselen. Foto: Ingezonden

Suppen en eilandpicknick voor jonge mantelzorgers in Smallingerland

DRACHTEN - Het Tiener- en Jongerenwerk van de M.O.S. (Maatschappelijke Onderneming Smallingerland) wil tieners en jongeren die zorgen voor een familielid met een (psychische) ziekte, handicap of verslaving in het zonnetje zetten. Op zaterdag 6 juli organiseren zij daarom een gratis FUNDAG voor jonge mantelzorgers uit Smallingerland.

Samen gaan de jongeren bij de Leyen in Rottevalle tussen 13.00 tot 17.00 uur een uur suppen. Daarna varen ze naar een eilandje voor een lekkere picknick. Natuurlijk is er voldoende tijd om met elkaar te chillen. Kijk op www.cjgsmallingerland.nl voor meer informatie of neem contact op met jongerenopbouwwerker Marit Schippers via tel. 06-43619083 of m.schippers@mosweb.nl. Opgeven kan tot uiterlijk maandag 1 juli.
Naar schatting groeit zo'n 6 procent van de tieners en jongeren op met zorgen voor of over een familielid met een (psychische) ziekte, handicap of verslaving. Deze jonge mantelzorgers hebben soms extra taken in het huishouden of bij (medische)zorg. Maar de zorgdruk is vooral mentaal: veel verantwoordelijkheid voelen binnen het gezin of zorgen hebben over de toekomst. Het gevolg: eigen behoeften op de achtergrond zetten, omdat iemand anders misschien op dat moment belangrijker is. Het is daarom extra nodig dat jonge mantelzorgers goed voor zichzelf zorgen en bijvoorbeeld tijdens een activiteit kunnen sparren met jongeren die hetzelfde meemaken.

De FUNDAG op zaterdag 6 juli is in samenwerking met Sup Centre Fryslân en Carins.