V.l.n.r.: Rudy Verwoert, Anneke Gaastra, Anja Mast en Tiny Nicolai. Rudy Verwoert is directeur van Kijlstra Personenvervoer en helpt met bekendheid genereren. Jellie van der Vliet en Caroline Hornstra ontbreken.
V.l.n.r.: Rudy Verwoert, Anneke Gaastra, Anja Mast en Tiny Nicolai. Rudy Verwoert is directeur van Kijlstra Personenvervoer en helpt met bekendheid genereren. Jellie van der Vliet en Caroline Hornstra ontbreken. Foto: Actief Media

Masters fan Sûnenz voor Odensehuis Dirk Baron

DRACHTEN - Sûnenz lanceerde vorig jaar de Master fan Sûnenz, een opleiding voor mensen die anderen graag helpen, onder wie vrijwilligers. De eerste twintig studenten presenteerden op 12 juni in groepjes hun eindproject. Eén groepje presenteerde over het Odensehuis Dirk Baron.

"Sommige mensen kunnen goed zaken voor zichzelf regelen. Wat zou het mooi zijn als ze hun vaardigheden en hun netwerk ook kunnen inzetten voor mensen die zich minder kunnen redden", zegt Michel Dijkman, programmamanager van Sûnenz. Hij ontwikkelde de opleiding. "Als Master fan Sûnenz leer je hoe je het verschil kunt maken."
Dat je netwerk inzetten belangrijk is, ondervonden Anja Mast, Tiny Nicolai, Anneke Gaastra, Jellie van der Vliet en Caroline Hornstra. Zij willen meer aandacht voor het Odensehuis Dirk Baron. Ze krijgen ondersteuning van Rudy Verwoert, de directeur van Kijlstra Personenvervoer. Hij helpt bij het bekendheid geven aan dit project en hij kan getrainde chauffeurs inzetten voor vervoer naar het Odensehuis. Anneke Gaastra werd geïnspireerd tijdens het éénjarig jubileum van het Odensehuis Dirk Baron: "Het biedt voor veel problemen een oplossing. Mensen met dementie en hun naasten kunnen er terecht voor steun en advies. Het is heel jammer dat het nog zo onbekend is." Het idee ontstond om een project op te zetten om de bekendheid ervan te vergroten. Gaastra en haar groepsgenoten maakten een presentatie en ze schreven organisaties aan met het aanbod om een presentatie te verzorgen over het Odensehuis Dirk Baron. Er staan nu drie presentaties op de planning.

Michel Dijkman is trots op alle twintig studenten van de Master fan Sûnenz. Er komt dan ook zeker een vervolg. "Wie interesse heeft mag mij gerust bellen: 06-22749536. De Master fan Sûnenz is voor iedereen. Er is maar één belangrijke voorwaarde: dat je de wil hebt om echt iets voor anderen te betekenen." Meer informatie op www.sûnenz.nl.