Het Urker Mannenkwartet onder leiding van  Gerwin van der Plaats.
Het Urker Mannenkwartet onder leiding van Gerwin van der Plaats. Foto: Erik Eenkhoorn

Concert Urker Mannenkwartet

EARNEWALD - Op zaterdag 29 juni zal het Urker Mannenkwartet onder leiding van Gerwin van der Plaats in samenwerking met de bekende sopraan Clara de Vries een concert geven in de Eben-Haëzerkerk te Earnewâld. Het programma bevat geliefde liederen van licht klassiek tot populair, aangevuld met verrassende instrumentale en vocale solo's. Natuurlijk is er eveneens ruimte voor samenzang. Dirigent Gerwin van der Plaats bespeelt ook het fraaie Proper-orgel.

In 2010 begonnen de zangers van het Urker Mannenkwartet als gelegenheidszanggroep bij een cd-opname. Dat was zo'n bijzondere ervaring dat de jongens besloten om door te gaan als kwartet. Ze vroegen Gerwin van der Plaats, dirigent bij het Christelijk Kamper Mannenkoor D.E.V om hun daarin te begeleiden. Het bleek een gouden greep. Zijn enthousiaste aanpak en aanstekelijke muzikaliteit uiten zich in concerten met een lach en een traan. Het publiek ervaart de vriendschappelijke verbondenheid in zang en spel. Zangcoach Clara de Vries weet als geen ander het kwartet aan te vullen met haar prachtige sopraanstem. De concerten van het Urker Mannenkwartet genieten dan ook een grote populariteit in binnen- en buitenland.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt € 12,50. Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis entree.