Tess and her Highway Patrol speelt op het 
festival in De Westereen.
Tess and her Highway Patrol speelt op het festival in De Westereen. Foto: Froukje Venema

Voetbaltoernooi en muziekfestival

DE WESTEREEN - Zaterdag 22 juni is er volop feest bij het multifunctionele centrum in De Westereen. Het bedrijventoernooi van de voetbalvereniging Zwaagwesteinde viert zijn tiende editie, een jubileum met meer dan dertig teams. Naast het evenement op het sportpark organiseert het Badhús de derde editie van het Bad Billy Blue festival.

De wedstrijden van het bedrijvenvoetbaltoernooi vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur met aansluitend muziek in de feesttent met Gaatze Bosma en De Doelleazen. Verder is een internationale artiest uitgenodigd en ook internationaal scheidsrechter Jan Dolstra komt. Ook weerman Piet Paulusma is van de partij. Het jubileumtoernooi wordt live uitgezonden door de streekomroep RTV NOF.

Het Badhûs opent vanaf 14.00 uur de derde editie van het 'Bad Billy Blue festival'. Er zijn spelletjes en luchtkussens voor de jeugd, heerlijke (cocktail)drinks, food en USA-cars van de Throttleheads. Maar bovenal zijn er weer grootse bands gecontracteerd. De lokale band Road To Nowhere mag niet ontbreken. Rockabilly band The Black Ravens zorgt voor een swingende jaren '50/'60 party. Electric Hollers is een nieuwe blues/rocksensatie uit Noord-Nederland. Shabby Cabs speelt lekker in het gehoor liggende Americana. Tess and her Highway Patrol is een graag geziene rockabillyband, die van menig festival een feestje weet te maken.