De dweilorkesten zorgen ieder jaar voor een muzikaal feest in het Burgumer centrum.
De dweilorkesten zorgen ieder jaar voor een muzikaal feest in het Burgumer centrum. Pruis Fotografie

Zaterdag dweilorkesten in centrum Burgum

BURGUM - Zaterdag 22 juni is het weer gezellig in Burgum met muziek van meerdere dweilorkesten in het centrum. Vanaf 13.30 uur wisselen de orkesten elk half uur van standplaats en om 16.00 uur verzamelen ze zich op De Markt voor een gezamenlijk slotoptreden.

Deelnemende dweilorkesten en kapellen zijn: Dweilorkest de Oertetters uit Ureterp, Boljeiers uit Tijnje, Dinges uit Emmen en de Wettertoerkapel uit Drachten. U kunt ze vinden op het Bulthuisplein bij Café 't Roodhert, in de Schoolstraat bij Kapsalon Peter en Binny en op De Markt bij Primera. Het programma wordt georganiseerd door de Burgumer Aktiviteiten Kommissie.

De Wettertoerkapel bestaat al meer dan 30 jaar en heeft inmiddels een breed repertoire opgebouwd. Van liedjes als Sweet Caroline tot en met Andre Hazes. Het dweilorkest bestaat uit een 20-tal enthousiaste 'hobby'-muzikanten. Dweilorkest Dinges is naar eigen zeggen het vrolijkste dweilorkest van Drenthe. Door het uitgebreide repertoire, de vrolijke muziek en het enthousiasme trekt dit in felblauwe kleding gestoken orkest zeker de aandacht.

Ook dweilorkest De Boljeiers bestaat uit enthousiaste muzikanten. Ze hebben een repertoire met voor elk wat wils, van 'Je t'aime moi non plus' tot 'Kom van dat dak af', als het maar swingt. Last but not least zijn de Oertetters van de partij. Een jong dweilorkest dat in zeer korte tijd enorm aan de weg heeft getimmerd. Het nummer 'Maak me gek' staat op het programma, net als het nummer 'Een beetje meer'.

Kom naar Burgumer Dweildag!

De dweilorkesten zijn er van 13.30 tot 16.30 uur. Toegang en parkeren gratis. En alvast voor de agenda: 1 tot en met 7 juli: Dansfestival en op 13 juli: de Sterkste Man van de Wâlden! Info over alle Burgumer activiteiten vindt u op www.burgum.frl