Informatie-avond Campus@Wurk

BURGUM - Donderdag 27 juni is er een informatie-avond over Campus@Wurk. In dit project worden talenten met autisme (ASS) in contact gebracht met bedrijven.

Het gaat hier om ASS-talenten met een gemiddelde tot hoge intelligentie. Door het brede netwerk van Campus@Wurk kunnen ze snel gekoppeld worden aan een bedrijf. Daarna wordt samen een onderwijsplan opgesteld. Zowel op de eigen locatie in Burgum als op school of bij het bedrijf kunnen de talenten verder werken aan werknemersvaardigheden of bedrijfsspecifieke vaardigheden. In het bedrijf zelf worden workshops en voorlichting over autisme gegeven. Zo kan het bedrijf autismevriendelijk worden.

Campus@Wurk is een project van de Stichting Autisme Campus, dat contacten legt tussen ondernemers die vacatures hebben en studenten en pas afgestudeerden met autisme. Het initiatief wordt ondersteund door de gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, Dantumadiel en Noardeast-Fryslân en de Provincie Fryslân.
Het doel van de Stichting Autisme Campus is om een fysieke plek te realiseren, waar jongeren met autisme ondersteuning krijgen bij studie, wonen en werken. De informatie-avond vindt plaats in De
Pleats en duurt van 19.00 - 21.30 uur. Ook: www.autismecampus.nl