Doarpshûs Feanwâlden: "Klap in het gelaat"

FEANWALDEN / DAMWALD - De al toegezegde subsidie van ruim een miljoen euro van de gemeente Dantumadiel voor het nieuwe dorpshuis van Feanwâlden, is weer ingetrokken. Aanleiding is het onverwacht hoge tekort over 2018 van ruim 3,9 miljoen euro.

Voorzitter Roel Dijkstra van de stichting Doarpshûs MynSkip: "Dit is een klap in het gelaat van ons bestuur, commissies en vrijwilligers. Na ruim drie jaar van intensieve voorbereiding zijn we zo ver dat de tekeningen van de architect vrijwel definitief zijn. De onderhandelingen met de PKN zijn in de slotfase, de sloopvergunning is aangevraagd, een groot aantal vrijwilligers staat voor ons klaar om liefst morgen aan de slag te gaan", aldus MynSkip-voorzitter Roel Dijkstra. "We gaan door, ook al levert dit opnieuw kostbare maanden van vertraging op. Wij geloven er in en hopen dat we die boodschap de komende maanden effectief op de gemeenteraad kunnen overbrengen."

Het stichtingsbestuur bevindt zich volgens Dijkstra in een onomkeerbaar stadium. "Er zijn tonnen subsidie in aanvraag, er zijn kosten gemaakt voor vervangende huisvesting tijdens de bouw, er zijn dorpsacties opgestart voor het binnenhalen van een ontbrekend bedrag."