Ook de junioren worden getest op de hindernissen die ze moeten nemen 
tijdens de Lodenhelrun.
Ook de junioren worden getest op de hindernissen die ze moeten nemen tijdens de Lodenhelrun. Foto: Ingezonden

Twaalfde editie Lodenhelrun op 5 juli

FEANWÂLDSTERWAL - Vrijdag 5 juli staat de twaalfde editie van de Lodenhelrun op het programma. Op vrijdagavond 5 juli zullen de junioren de spits weer afbijten, de start is om 18.00 uur bij Hotel Café 't Dûke-Lûk in Feanwâldsterwal. In totaal zullen er negenhonderd deelnemers mee gaan doen aan dit prachtige evenement.

De voorbereiding is druk bezig, op 18 juni start de organisatie met de jaarlijkse knoopcursus voor de bouwers en op 25 juni krijgen alle vrijwilligers uitleg over de hindernis waar ze bij komen te zitten.

Op vrijdagavond 5 juli kan iedereen genieten van 450 junioren die vanaf 18.00 uur gaan beginnen aan een route van ruim vijf kilometer met meer dan twintig hindernissen. In totaal zullen er negentig teams deelnemen waarbij in elk geval ieder team zal worden begeleid door één volwassene. Om ongeveer 20.30 uur zullen de laatste teams van start gaan.
Op zaterdag 6 juli om 11.00 uur zal het startsein gegeven worden voor de senioren die een parcours van ruim 8 kilometer gaan afleggen met meer dan dertig hindernissen. Dit jaar zal de route voor de senioren iets anders zijn dan voorgaande jaren.

Naar verwachting zal rond 18.30 uur de prijsuitreiking zijn, waarna de survivalrun zal worden afgesloten met DJ Jitse van JSB Producties in de tent bij Hotel Café 't Dûke-Lûk. Tijdens de run zal er gepaste aandacht zijn voor alle sponsoren die de Lodenhelrun een warm hart toedragen en die, samen met alle vrijwilligers, de Lodenhelrun mede mogelijk maken.