Single Camping: een splinternieuwe komedie met de allerbeste komedie-acteurs van Nederland.
Single Camping: een splinternieuwe komedie met de allerbeste komedie-acteurs van Nederland. Foto: Raymond van Olphen

Zonnige komedie met Tjitske Reidinga

LEEUWARDEN - Het geworstel met moderne relaties: maak kennis met Single Camping. Een splinternieuwe komedie met de allerbeste komedie-acteurs van Nederland: Tjitske Reidinga, Peter Blok, Rop Verheijen, Jip Smit en Ilse Warringa. De Harmonie heeft één van de leukste voorstellingen van het jaar voor het laatst bewaard! Single Camping is twee dagen te zien in De Harmonie: op dinsdag 18 juni en woensdag 19 juni.

Actrice Tjitske Reidinga speelt de rol van verlaten vrouw Francesca. Zij is niet alleen woedend op haar ex, maar op alle mannen. "Dat ze gedumpt is heeft ze nog geen plek kunnen geven. Ze heeft zich op het vloggen gestort en legt iedere stap die ze zet vast met haar telefoon. Deze vrouw ligt echt mijlenver van mijzelf af, en dat maakt het zo ontzettend leuk om haar te spelen. Ik ben dan wel gescheiden, maar ik ben nog nooit single geweest. Ik doe zelf ook helemaal niks op sociale media, daar ben ik veel te ouderwets voor.' Zelfspot en zelfrelativering is voor Reidinga heel belangrijk, zegt ze. 'En daar ontbreekt het bij Francesca volledig aan. Toch begrijp ik haar wel, ze probeert vorm te geven aan haar frustraties. Een scheiding is natuurlijk ook heel pijnlijk."

In Single Camping raakt iedereen in vervoering van Menno, gespeeld door Peter Blok, in real life Reidinga's 'verkering'. "Hij ontpopt zich in de loop van de voorstelling tot een soort #metoo verslinder. Na zich jarenlang te hebben ingehouden, krijgt hij op die single camping al die vrouwen over zich heen. Geen wonder dat er dan iets knapt. We moesten tijdens de lezing allemaal vreselijk om Peter lachen, hij is zo'n heer en dat staat haaks op hoe zijn personage Menno zich gaat gedragen." www.harmonie.nl