De Classic TT geeft een impressie van hoe wegraces met de 
klassieke klasse indeling er vroeger uitzagen.
De Classic TT geeft een impressie van hoe wegraces met de klassieke klasse indeling er vroeger uitzagen. Foto: Ingezonden

Classic TT in Drachten BOT motorsport

DRACHTEN - Op zondag 16 juni organiseert BOT motorsport voor de tweede maal de Classic TT van Drachten. Er doen deelnemers uit Nederland en Duitsland mee.

Wilt u oude race- en tweetaktmotoren bewonderen, ruiken en horen dan is dit uw kans. De demo wordt gehouden op het tot circuit omgebouwde industrieterrein A7 Zuid in Drachten. Alle klassen komen aan de start van 50 tot en met 750 cc en zijspannen.

De start is op de Galvanielaan 15 en om 10.00 uur beginnen de trainingen. De demowedstrijden zijn vanaf 13.00 uur. Eregast is meervoudig Nederlands kampioen 250 cc Klaas Hernamdt uit De Westereen. Catering en toiletten zijn aanwezig en de entree is gratis.

BOT motorsport staat voor Back On Track motorsport en heeft zich als doel gesteld om met het organiseren van classic race demonstraties, een beeld te geven van de klassieke motorsport in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en begin
negentiger jaren. In die tijd groeide de motorsport uit tot een fenomeen met in Nederland vooral vele wedstrijden op stratencircuits die erg geliefd waren bij rijders en publiek.

Men rijdt op klassieke machines die door de rijders gekoesterd worden met het doel om het publiek te laten genieten van een rijdend motormuseum, waarbij niet de snelheid maar de gezelligheid hoog in het vaandel staat.

BOT motorsport verzorgt demonstraties met deze motoren bij evenementen verspreid over heel Nederland, vaak als jaarlijks terugkerend evenement. De vereniging wil klassieke racemotoren in een zo origineel mogelijke staat tonen aan het publiek.