Leerlingen ISK Drachten spelen op 17 juni Romeo & Julia in De Lawei in Drachten

DRACHTEN - Op maandag 17 juni voeren leerlingen van Singelland ISK te Drachten de tweede editie van Romeo & Julia op. Na het grote succes van vorig jaar treden de leerlingen dit jaar opnieuw op in De Lawei met het wereldberoemde liefdesverhaal.

Jij in De Lawei

Binnen het project Jij in De Lawei zetten leerlingen in één dag een voorstelling neer voor vrienden, familie en andere geïnteresseerden. Onder leiding van workshopdocenten, muzikanten en een regisseur worden de leerlingen in een dag klaargestoomd voor hun optreden. In de ochtend volgen de scholieren workshops op het gebied van dans, zang, muziek, toneel, grime en decor. In de middag wordt alles uit de workshops samengevoegd en wordt er een fantastische show in elkaar gezet. Leerlingen leren in dit project, door samen te werken én door zelf te doen, wat er nodig is om een voorstelling te maken.

Romeo & Julia

Voor de voorstelling, die wordt opgevoerd in de grote zaal van De Lawei, wordt een bewerking van Shakespeares klassieke verhaal Romeo & Julia gebruikt. Het romantische verhaal van twee jonge geliefden uit rivaliserende families, wordt gebracht in een speciale bewerking voor deze doelgroep. De kern van het verhaal is onaangetast; een verboden liefde tussen zoon Romeo uit de ene familie en dochter Julia uit de andere.

Primeur

Het concept is speciaal voor de doelgroep van de ISK aangepast. Zo zijn er leerlingen uit de leerlingenraad betrokken bij de voorbereidingen, krijgen de leerlingen ter voorbereiding rondleidingen in De Lawei, en zullen er in de voorstelling naast tekst ook veel visuele elementen zitten. Middels deze ervaringen krijgen de ISK-leerlingen de kans om op een podium te staan en ervaren ze hoe het is om onderdeel te zijn van een theatervoorstelling.

De voorstelling begint om 18.30 uur. Publiek is welkom vanaf 18.00 uur en de voorstelling eindigt om 19.30 uur. Entree is gratis.

Eigenzinnig theater op Simmerdeis

DRACHTEN - Simmerdeis maakt er dit jaar wederom een bijzondere editie van. Van 27 tot en met 30 juni staan Drachten en omstreken voor de dertiende keer in het teken van muziek, circusacts, straattheater en kindervoorstellingen. Het publiek kan zich opmaken voor intieme voorstellingen in een bijzondere setting. Van circustent tot binnenvaartschip, eigenzinnig theater is gegarandeerd.

Circus Ronaldo speelt Fidelis Fortibus voor publiek van 12 jaar en ouder. Ze doen dit van 27 tot en met zaterdag 29 juni om 21.00 uur.

Fidelis Fortibus, oftewel: trouw aan de dapperen. Het is een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. Alleen in de piste, omringd door een cirkel van begraven circusartiesten is Danny the last one standing. Waren ze ziek? Was het een tragisch ongeluk? De oude trouw en bijna absurde verbondenheid met het circusleven zorgen voor een mystieke melancholie waarin hij met krachtige illusies overleden zielen tot leven wekt. De clown is overgebleven en weigert te vertrekken. Hij blijft trouw. Trouw aan de liefde, zijn geschiedenis, zijn beloften en zijn vaderland.