Smallingerland stopt met Breeduit

DRACHTEN – B. en w. van Smallingerland hebben besloten de overeenkomst met de uitgever van Breeduit per 1 oktober 2019 niet meer te verlengen. De krant, die vanaf 2006 als extra service voor de inwoners van Smallingerland wekelijks op de mat valt, wordt onder andere vervangen door een digitale nieuwsbrief. Tot 1 oktober verschijnt de Breeduit op zaterdag.

"Een belangrijke reden voor dit besluit is dat het gebruik van en communiceren via online media de laatste jaren flink is toegenomen. De gemeente heeft naast smallingerland.nl en DWJM.nl (Drachten wil je meemaken) ook de beschikking over Whatsapp, een Facebookpagina, Messenger, Twitter en chat via smallingerland.nl. Het grote voordeel van online media is direct (nieuws)berichten te kunnen plaatsen en direct contact met onze inwoners. Dus zowel 'zenden' aan inwoners het als 'ophalen' van meningen, vragen en ideeën van inwoners."

In de aanloop naar 1 oktober ontwikkelt de gemeente een digitale nieuwsbrief waar geïnteresseerden zich op kunnen abonneren. Binnenkort start de mogelijkheid tot aanmelding voor deze nieuwsbrief. Maar de overige communicatiemiddelen worden niet vergeten, beklemtoont de gemeente. Die zal ook avertenties plaatsen in lokale media, zoals voor uitnodigingen en oproepen voor bijeenkomsten en bijvoorbeeld raadsvergaderingen.

"Een tweede reden is dat de bezorging van de Breeduit op donderdag stopt. Tot 1 oktober zal de Breeduit daarom nog op zaterdag verschijnen."