Familiedag Museum Dr8888

DRACHTEN - Kom op zondag 16 juni alvast in de reisstemming tijdens de Familiedag in Museum Dr8888. Deze middag staat geheel in het teken van de nieuwe deeltentoonstelling Wanderlust.

Elke derde zondag van de maand organiseert het museum een dag voor de hele familie, waarbij jong en oud op interactieve en laagdrempelige wijze het museum en de tentoonstellingen beter leren kennen. Samen met museumdocent Mariëlle Vos gaan de deelnemers over zaal met het Mobiele Atelier, waarbij ze direct mogen kijken met hun handen en kunnen reageren op de kunstwerken die ze zien. Inloop vanaf 13.30 uur, opgave niet nodig.

Dansworkshop Tomke

HALLUM - Tot en met 2 juli kunnen Noord-Friese peuters en kleuters genieten van de workshop Dûnsje mei Tomke.

Vele peuters leefden zich al uit en de workshop komt nu nog naar vier bibliotheken en MFC Trefpunt in Hallum. Na afloop krijgen de kinderen het nieuwe Tomke-boekje mee naar huis. Tomke is een Friestalig taal- en leesbevorderingsproject voor jonge kinderen en hun opvoeders in de provincie Fryslân.

Op maandag 17 juni om 10.30 uur is er een workshop in MFC Trefpunt Hallum, op dinsdag 18 juni om 15.30 uur in de bibliotheek van De Westereen en op dinsdag 2 juli om 15.30 uur in de bibliotheek van Surhuisterveen.

Wandelexcursie

JISTRUM - IVN de Wâlden organiseert een wandelexcursie in de omgeving van Jistrum.

De excursie is een verkenning van de historische samenhang in het gebied rondom Jistrum en de aansluiting op de Burgumer Mar, met aandacht voor natuur en de verscheidenheid aan landschapstypen in dit gebied. Tijdens de excursie is er ook aandacht voor de volksverhalen uit de regio, zoals deze zijn opgetekend door onder andere Dam Jaarsma uit Eastermar. Start om 10.00 uur bij de parkeerplaats bij het kruispunt van de Dwarsweg en de Marwei in Jistrum. Opgave verplicht via: Sije Schotanus 06 29397191 (18.00 - 20.00 uur)

Themadienst

SURHUISTERVEEN – Op zondagmiddag 16 juni 2019 (aanvang 14.00 uur) wordt in De Flambou te Surhuisterveen een bijzondere themadienst gehouden.

Het thema is 'In de voetsporen van Jezus'. Spreker is Theo Tolsma uit Ureterp. Hij was de geestelijk reisleider van een groep van zo'n veertig inwoners van Surhuisterveen, die in maart van dit jaar een reis maakten naar Israël. Muzikale medewerking wordt verleend door de begeleidingsband Together4Him.