Brand kerk 1979

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Het is dit jaar 40 jaar geleden dat de Nederlands Hervormde kerk in Drachtstercompagnie is afgebrand.

De kern uit het dorp verdween. De Histoaryske Kommisje Drachtster Kompenije (HKDK) wil hier middels een tentoonstelling aandacht aan geven en is daarom op zoek naar foto's van het interieur van de NH kerk. Of attributen, voorwerpen en verhalen die betrekking hebben op de kerk.

Voor informatie kunt u zich melden bij Tseard Jager: 06-51042692 / hkdk@hotmail.nl.

Kloostermuseum Gerkesklooster

GERKESKLOOSTER - Zaterdag 15 juni is het kloostermuseum/dorpsarchief in de Hervormde Kerk te Gerkesklooster weer geopend van 14.00 tot 17.00 uur. De expositie is dit jaar geheel gewijd aan de historie van het transportbedrijf Broersma.

De stichting heeft van familie- en personeelsleden van transportbedrijf Broersma diverse foto's, artikelen en materiaal ontvangen. Voor oud-personeel de moeite waard om op deze middag samen met oud-collega's de historie van het bedrijf nogmaals opnieuw te beleven.

Afsluiting seizoen LETS-Café

Op zaterdag 15 juni wordt het seizoen van de ruilkring LETS-Drachten afgesloten met een gezamenlijk etentje in de tuin van het ontmoetingshuis Effath.

Hier kunt u genieten van hapjes en drankjes met kruiden en groenten afkomstig uit de biologische tuin 'oan de Feart' van Jaquelien Plat. Deze hapjes worden verzorgd door Lets deelnemers. Tevens maakt Jaquelien een feestelijke salade. Ruilkring LETS-Drachten is een ruilkring bestaande uit een groep mensen die vriendendiensten en goederen onderling vragen en aanbieden in Drachten en omgeving. Kijk voor meer informatie op:
www.letsdrachten.nl.

Workshop papier scheppen

BLIJE - Tijdens de vlasroute in de maanden juni, juli en augustus zijn er diverse activiteiten waaronder papierscheppen bij Atelier Kleine Lijn in Blije. Tijdens deze workshop maakt u kennis met het oude ambacht papier maken.

Deelnemers beginnen met het maken van papierpulp. Met behulp van een schepraam en papierpulp gaat u zelf papier scheppen. U experimenteert met diverse materialen, planten, zaden en kleuren. De workshop kost € 45,00 inclusief alle materialen, koffie/thee en taart. Opgave via
info@kleine-lijn.nl of 06-29173519. Meer informatie over de workshop op www.kleine-lijn.nl.