Douwe en Janny Blom - hier in de winkel Blom Mode - runnen met passie elf modezaken, waaronder vier in Drachten.
Douwe en Janny Blom - hier in de winkel Blom Mode - runnen met passie elf modezaken, waaronder vier in Drachten. Foto: Actief Media

Geniet u van complimenten over kleding?

DRACHTEN - De familie Blom is een bekende ondernemersfamilie in Drachten. Wiardus Blom en zijn broer en schoonzus Douwe en Janny Blom runnen maar liefst vier modezaken op de Zuidkade: Blom Mode, Esprit, Upto Date en Upto Date Jeans.

"We hebben gelijknamige damesmodezaken in Sneek, Leeuwarden, Heerenveen en Assen", vertelt Douwe Blom. "In Leeuwarden hebben we ook een 'Gerry Weber' en in Sneek 'Sandwich'. In totaal runnen we elf winkels."

Door meerdere winkels te hebben met ieder een eigen stijl, kunnen veel klanten worden bediend. "Leeftijd vervaagt in de modewereld. Qua stijl en pasvorm zijn er wel verschillen", zegt Janny Blom. "Upto Date is een trendsetter. Blom Mode is meer een trendvolger. De pasvormen van de kleding bij Blom Mode is ook wat royaler."

Trots zijn Janny en Douwe Blom op 'hun meiden'. "Het is echt niet zo dat iedereen wel verkoopster kan worden. Waar wij op letten is enthousiasme en interesse. Onze mensen hebben het in hun genen om te willen helpen."

Natuurlijk is het assortiment van Blom Mode, Upto Date en de andere winkels ook online te vinden. De winkel onderscheidt zich echter met stijladvies. "Al het personeel krijgt jaarlijks scholing over stijlen, vrouwenfiguren, pasvormen en kleuren via onze eigen Style Academie. Het personeel vindt die kennis geweldig en deelt het weer met klanten."
Blom Mode | Zuidkade 1 Drachten | 0512-515115 | Upto Date | Zuidkade 7, Drachten