Het hardloopevenement de '8 van Drachten' heeft dit jaar 2000 
deelnemers.
Het hardloopevenement de '8 van Drachten' heeft dit jaar 2000 deelnemers. Foto: Johan de Wit

Sterk bezet deelnemersveld 8 van Drachten

DRACHTEN - De vijftiende editie van de '8 van Drachten' komt eraan. Het hardloop-, fiets- en wandelevenement, met 2000 deelnemers, over een afstand van 1 mijl en 8 kilometer hardlopen, 88 kilometer en 40 kilometer fietsen en 8,16, 24 en 32 kilometer wandelen vindt plaats op zondag 16 juni.

Het hardlooptraject is uitgezet op de belangrijkste verkeersader tussen Beetsterzwaag en Drachten. Dit zal gedurende het evenement volledig zijn afgezet ten behoeve van de deelnemers en de toeschouwers. De finish zal plaatsvinden op het Kiryat Onoplein in Drachten. Aan de start verschijnt de top van de Noordelijke atletiek.

Voor de deelnemers aan de 8 kilometer is er nog een aantal startbewijzen beschikbaar en is er een online na-inschrijving tot en met donderdag 13 juni. Voor de KidsRun zijn nog beperkt aantal startbewijzen beschikbaar Op zondag 16 juni is er geen na-inschrijving meer.

Start in Beetsterzwaag

De start van de 8 van Drachten is om 14.00 uur in Beetsterzwaag op de Wissel bij Zorgcentra Talant. De lopers gaan eerst naar de Hoofdstraat en lopen vandaar naar Drachten waar op het Kiryat Ono plein de finish plaatsvindt.

De KidsRun start om 13.30 uur en gaat over 1 mijl. De deelnemers lopen over een gedeelte van het parcours van de 8 kilometer en hebben de finish ook op het Kiryat Ono plein. Naast het hardlopen is er ook een wandeltocht met afstanden van 8,16, 24 en 32 kilometer. De start is vanaf 9.00 uur, vanaf het clubhuis bij Atletiekvereniging Impala aan de Sportlaan 11 in Drachten.

Het wandelen gaat door de omgeving van Drachten. De na-inschrijving voor het wandelen is bij de start.

Ook voor de fietstoertocht over 40 en 88 kilometer kan op zondag 16 juni worden ingeschreven, bij de Lawei vanaf 8.30 uur. Alle informatie is te vinden op de website www.8vandrachten.nl

Afsluiting wegen

Onderstaande wegen zijn zondag 16 juni, in verband met de 8 van Drachten, tussen 13.00 tot 16.00 uur afgesloten.

Route: De Wissel vanaf de ingang van Talant het eerste huis in zuidelijke richting, rechtsaf De Walle, rechtsaf Eineflecht, rechtdoor Commissieweg, rechtsaf Hoofdstraat, rechtdoor van Harinxmaweg, rechtdoor Boppefjild, (alles gemeente Opsterland), rechtdoor het Zuid, rechtdoor Burgemeester Wuiteweg, tot de eerste doorgang naar Kiryat Onoplein (alles gemeente Smallingerland). Bij de KidsRun is ook de Hoge Bomen afgesloten van 13.00 tot 14.45 uur.

Tevens is het openbaar vervoer gestremd voor de lijnen welke op de Eikensingel en M.L. Kingsingel in Drachten rijden.