Fanfareorkest Concordia houdt een open 
repetitie in Drachten.
Fanfareorkest Concordia houdt een open repetitie in Drachten. Foto: Ingezonden

Open repetitie fanfareorkest Concordia

DRACHTEN - CMV Concordia uit Drachten is een actief, gezellig fanfareorkest en staat onder leiding van Durk Krol. Elk jaar worden diverse concerten gegeven, begeleiden ze kerkdiensten en nemen ze deel aan festivals, concoursen of kampioenschappen. Het is een bruisende vereniging.

Zaterdag 25 mei heeft Concordia deelgenomen aan het muziekfestival op Schiermonnikoog. Met het werk Homage van Jan de Haan kreeg Concordia maar liefst 88 punten. Dat betekende een eerste prijs, maar ook de eerste plaats in de vierde divisie. Met een prachtig juryrapport van Durk Lautenbach en Rob Goorhuis, heeft Concordia een mooie beker in de wacht gesleept. Naast een fanfareorkest bestaat de vereniging ook uit een leerlingenorkest (LoCo) en worden de muzieklessen gegeven door een ervaren muziekdocent. Concordia bestaat uit vijfendertig leden, waarvan twaalf jeugdleden.

Gewoon eens meemaken hoe het is om met Concordia mee te spelen of een kijkje te nemen op de repetitie? Dat kan op maandag 17 juni, dan houden LoCo en Concordia een open repetitie. LoCo begint om 18.30 en Concordia om 19.30 uur.

De deuren staan open van MFA de Bouwen, Klaverweide 48 te Drachten. Op de website (www. concordia-drachten.nl) kan men allerlei informatie vinden over de vereniging.