Actieweek voor Dierenvoedselbank

DRACHTEN – Van zaterdag 15 juni tot en met zaterdag 22 juni organiseert de Dierenvoedselbank Friesland een actieweek in samenwerking met Friese (dieren)winkels.

Tijdens deze week wordt klanten van Welkoop, Pets & Co, Petsjop, Pets Place, Dierenspecialist, Intratuin en Albert Heijn (Kiryat Onoplein) Drachten, Poiesz, Coop Ureterp, Ritsema Dier & Tuin Haulerwijk, Pets & Co Hardegarijp, Welkoop Oosterwolde, Pets Place Burgum, Albert Heijn Surhuisterveen en Poeisz Bakkeveen gevraagd of zij dierenvoer willen doneren aan de Dierenvoedselbank Friesland. De Dierenvoedselbank Friesland is opgericht om minima met huisdieren te ondersteunen.

Er zijn nog steeds veel mensen die onverwacht in de financiële problemen raken. De Dierenvoedselbank vindt dat je niet kunt verwachten dat mensen hun dieren dan wegdoen, omdat dieren een wezenlijk deel uitmaken van een gezin en troost bieden bij verdriet en eenzaamheid. Daarom biedt deze organisatie hulp in de vorm van gratis dierenvoer. Mensen die een minimuminkomen of een uitkering hebben, komen in aanmerking voor de Dierenvoedselbank.

Klanten kunnen een extra blikje kattenvoer, een zakje hondenbrokken, vogelvoer of ander dierenvoer doneren. De actieweek wordt afgesloten met een open dag. Op zaterdag 22 juni van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen een kijkje nemen bij de Dierenvoedselbank Friesland en de caviaopvang van Stichting Cavia aan de Kreilen 4 te Bakkeveen. Bezoekers kunnen dan ook dierenvoer brengen.