V.l.n.r.: Marco Feenstra, Gerben Wiersma,
Andele Hellema en Ruben Riem Vis.
V.l.n.r.: Marco Feenstra, Gerben Wiersma, Andele Hellema en Ruben Riem Vis. Foto: Ingezonden

Dantumadiel: eerste gebouw zonder gas

DAMWALD - Het voormalige Badhuis in Damwâld is voor zover bekend het eerste kantoorgebouw in Dantumadiel zonder gasaansluiting.

Vorige week werden twee warmtepompen, geïnstalleerd door Bijlstra Installaties, officieel in gebruik genomen in het 'Badhuis' in Damwâld. De pompen vervangen de cv-ketels met gasaansluiting. De gasaansluiting liep van de sporthal naar het voormalig badhuis.

Vanwege de voorbereiding van de nieuwbouw van de Campus Damwâld is de sporthal inmiddels gesloopt. Daarmee kwam de gasaansluiting te vervallen. Dat was een goed moment om de overstap te maken van gas naar elektrisch verwarmen, aldus de gemeente Dantumadiel, eigenaar van het voormalige Badhuis. Wethouder Gerben Wiersma verrichtte vorige week de officiële ingebruikname, samen met gemeentelijk projectleider Marco Feenstra, en Andele Hellema en Ruben Riem Vis van Bijlstra Installaties.

Tijdens de renovatie van dit gebouw in 2010 is er al rekening gehouden met de komst van de warmtepompen. Op dit moment zijn er vier huurders: Kids First, Fysio Dokkum-Damwâld, het consultatiebureau (onderdeel van GGD Fryslân) en logopedie Meijwaard- Fransen.