Zelfportret van Sijke Zuidersma
Zelfportret van Sijke Zuidersma Foto: Ingezonden

Expositie Sijke Zuidersma in de Hege Stins

EASTERMAR - Tot en met 19 augustus is in de Hege Stins in Eastermar een expositie te zien met werk van Sijke Zuidersma. In haar schilderijen speelt zij met licht en donker en legt ze op imponerende wijze gezichtsuitdrukkingen vast.

De in Kootstertille woonachtige Sijke Zuidersma had al op jonge leeftijd aanleg voor tekenen en schilderen. Desondanks begon ze pas in 2011 actief met het schilderen van portretten, toen ze van haar eerste kleinkind een portret maakte. Het aangeboren talent kwam tot uiting toen ze in de jaren daarop een aantal keren een amateurschilderwedstrijd won met een portret van Harry Muskee en met een zelfportret.

Om zich verder te ontwikkelen volgde ze schilderlessen bij de Foudgumse School en bij bekende Friese schilders, zoals onder andere Tjeerd Landman en Irma Kamp. Inmiddels geeft Sijke zelf schildercursussen. Ze schildert in een impressionistische stijl met een vlotte penseelvoering.
De schilderijen zijn tot en met 19 augustus iedere zondag van 10.30 tot en met 12.00 uur te bewonderen in de Hege Stins in Eastermar. Kijk voor meer informatie over Sijke Zuidersma op: Facebook.com/ateliersijkezuidersma en voor meer informatie over de Hege Stins op www.pgeastermar.nl.