Een foto van een vorig kampioenschap skoulûken in Earnewâld.
Een foto van een vorig kampioenschap skoulûken in Earnewâld. Foto: Ingezonden

Frysk Kampioenskip Skoulûken

EARNEWALD - Op zondagmiddag 16 juni vanaf 14.30 uur organiseert Zeilvereniging E.M.M. uit Earnewâld het Frysk Kampioenskip Skoulûken.

Skoulûke (schouwtrekken) is een variant op het bekende touwtrekken. Er wordt gestreden in tweetallen. Eén teamlid roeit in een open roeischouw terwijl het andere teamlid op een plateau op de achtersteven staat om het touw en de tegenstander in bedwang te houden. Al roeiend moeten de teams proberen een afstand van 5 meter af te leggen. Er wordt gestreden in drie verschillende klassen: Kinderen t/m 12 jaar, Jeugd t/m 17 jaar en volwassenen.

Het wedstrijdwater is het nieuw aangelegde verbrede water van de Ringvaart direct gelegen naast het Toeristenbureau in Earnewâld. Een prachtige plek waar het publiek van alle kanten een goed zicht heeft op dit spektakel. Kom 16 juni naar Earnewâld en geniet van dit jaarlijks terugkerend spektakel en moedig de teams aan. Inschrijven kan bij het Toeristenbureau Earnewâld, telefoonnummer 0511-539500 of via de mail info@earnewald.nl. Deze activiteit is onderdeel van de de zomeractiviteiten die in Earnewâld onder de noemer 'Eltse snein wat by d'ein!' worden georganiseerd. www.earnewald.nl