Inge Imelman heeft weer een heel seizoen vol mooie en 
verrassende voorstellingen samengesteld.
Inge Imelman heeft weer een heel seizoen vol mooie en verrassende voorstellingen samengesteld. Foto: Ingezonden

Inge Imelman programmeert voor De Lawei

DRACHTEN - Inge Imelman is hoofd programmering, educatie en productie bij schouwburg De Lawei. Ze is onder meer verantwoordelijk voor het samenstellen van het programma dat op het podium verschijnt. Ook stuurt ze de afdelingen educatie en productie aan. "Ik ga elk seizoen weer voor een gevarieerd, verrassend programma."

"Het is een uitdaging niet alleen grote namen neer te zetten, maar ook nieuwe, verfrissende talenten een podium te geven," vertelt ze. Om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt in het veld, reist ze veel, bekijkt ze overal voorstellingen en onderhoudt ze contacten met onder andere theatergezelschappen. "We willen er als schouwburg zijn voor de hele regio, dat betekent dat we een ontzettend breed programma moeten brengen, in uiteenlopende genres en entreeprijzen."

Naast het programmeren stuurt ze diverse afdelingen binnen De Lawei aan. "Daarbij zet ik continu in op verbinding. We wisselen voortdurend uit: waar werk jij op dit moment aan, welke trends zie je? Alles om de visie van De Lawei te bewaken: nieuw talent een podium geven, de jeugd in contact te brengen met cultuur en onze gidsfunctie vervullen."

Nadat het nieuwe seizoen rond is, stort Inge zich op de programmering van Simmerdeis, het vierdaagse festival dat eind juni in het Slingepark wordt gehouden. "Een hele andere tak van sport, maar ook ontzettend leuk." Ook zo benieuwd naar wat ze het publiek voorschotelt komend seizoen? Kaarten zijn nu te bestellen op www.lawei.nl.