Eduard Rekker is een van de artiesten die meedoet aan de voorrondes van de singer-songwriter-contest.
Eduard Rekker is een van de artiesten die meedoet aan de voorrondes van de singer-songwriter-contest. Foto: Ingezonden

Singer-songwriter-contest van start

DRACHTEN - Donderdagavond 6 juni vindt de eerste voorronde van de singer-songwriter-contest 2019 plaats in het museum van Drachten. De contest wordt georganiseerd door Stichting Friesland Pop en biedt talentvolle songwriters een kans zich in de kijker te spelen op weg naar de finale op het festival Farmfest.

De uiteindelijke winnaar zal onder andere deelnemen aan de Grote Prijs van Nederland, speelt op het Troubadour Treffen in Leeuwarden en kan een studio-dag tegemoet zien.

Deelnemers voorronde

Maar liefst zes artiesten zullen hun opwachting maken in deze voorronde: Minke en Lucia, Thomas Meester, Annike, Oetsen de Beer, Eddy Knipper en Eduard Rekker. Uitéénlopende acts in stijl, leeftijd en ervaring zullen voor een onderhoudend avondje zorgen met de gemene deler: het perfecte liedje ten gehore brengen.

Organisator Friesland Pop streeft er naar om voor deze intieme muziek passende locaties te vinden; vandaar de keuze voor het auditorium van het museum van Drachten; Museumplein 2. De avond start om 19.00 uur en is gratis, maar wees op tijd want de capaciteit is beperkt!

Over Friesland Pop

De organisator Stichting Friesland Pop ondersteunt Fries talent in de popcultuur door middel van talentstages, coaching en informatievoorziening, toursupport en verschillende contests (bands, dj's en producers, singer-songwriters). Ze is ook initiator (geweest) van verschillende festivals en projecten.