Sandra Antonides en Jolanda Dam zijn de uitvaartverzorgers van Uitvaartzorg Memoria.
Sandra Antonides en Jolanda Dam zijn de uitvaartverzorgers van Uitvaartzorg Memoria. Foto: Actief Media

Uitvaartzorg Memoria: "Wij komen zoals we zijn. Betrokken. Toegankelijk. Voor u"

NOARDBURGUM/LEEUWARDEN - "We komen zoals we zelf zijn", zegt uitvaartverzorgster Sandra Antonides van Uitvaartzorg Memoria. "Als mens. Betrokken. Toegankelijk. Daardoor kan ook de familie zichzelf zijn."

Vijf jaar geleden begon Jolanda Dam voor zichzelf als uitvaartondernemer. "Het is werk dat je met je hart doet", zegt ze over haar motivatie. "Werken met passie geeft zoveel voldoening. De dankbaarheid van een familie die ondanks het verdriet terugkijkt op een goed verloop, geeft me een enorme drive. Daarvoor ben ik graag 24 uur per dag bereikbaar."

Om organisatorische redenen wilde ze met iemand samenwerken, maar dat moest wel iemand zijn met eenzelfde persoonlijkheid. "Iemand die ons belt, rekent op een bepaald type mens." Beide vrouwen sparren nu geregeld over hun werk. "We komen vaak in emotioneel zware omstandigheden. We leven vijf, zes dagen intensief mee met een familie. Soms op de achtergrond, maar toch. Het raakt ons natuurlijk zelf ook. Geregeld gaan we sporten en zo nu en dan samen wandelen om onszelf in balans te houden."

Voor beide dames is het essentieel zich dienstbaar op te stellen aan de familie. "Sommigen hebben veel ideeën en willen alles zelf doen. Anderen willen dat wij dingen regelen. Beiden kan. Doel is dat alle familieleden het gevoel overhouden, dat ze het goed gedaan hebben, het moeilijke afscheid nemen."

Jolanda Dam 06-12338648 | Sandra Antonides 06-41898551 | uitvaartzorgmemoria.nl